Διέκοψαν τις συζητήσεις για πιθανή συνεργασία στις βουλευτικές Συμμαχία και Αλληλεγγύη

Προβλήματα, που τη δεδομένη στιγμή μοιάζουν ανυπέρβλητα, παρουσιάστηκαν στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγεσιών της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Αλληλεγγύης, ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων παρουσιάστηκε δυστοκία στην εξεύρεση της φόρμουλας για την κοινή κάθοδο στις εκλογές. Οι δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στο τραπέζι ήταν η συγχώνευση των δύο κομμάτων σε ένα νέο σχηματισμό και η προσχώρηση των στελεχών του ενός κόμματος στο άλλο.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν τα κόμματα διατηρηθούν ως αυτόνομες οντότητες και ενώσουν δυνάμεις ως συνασπισμός κομμάτων για τις βουλευτικές, με βάση τον εκλογικό Νόμο το όριο εκλογής θα εκτιναχθεί από το 3% στο 10%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο κατά τις αρχικές διαβουλεύσεις ήταν αυτό της δημιουργίας νέου κόμματος, όμως στην πορεία των συζητήσεων υπήρξε αλλαγή στάσης από τη μια πλευρά.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται λόγος για ναυάγιο στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αφού δεν υπήρξε οριστική ρήξη, αλλά μια φιλική διαφωνία, που ίσως με την πάροδο του χρόνου να ξεπεραστεί ή να εξευρεθεί κάποια άλλη φόρμουλα.

Άλλωστε, στελέχη και από τα δύο κόμματα, προκρίνουν μια ενδεχόμενη συνεργασία και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αναλάβουν πρωτοβουλία για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, τα δύο κόμματα προχωρούν τους σχεδιασμούς τους για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον.

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου